Archief
WOS Media

WOS Media

'Half april komt er een geldautomaat bij de Bleijenburgbrug'

De Rabobank gaat half april op eigen risico een geldautomaat plaatsen op het 'feestlandje' bij de Bleijenburgbrug in De Lier. Het gaat om een proef van vier tot vijf maanden. Indien er te weinig gebruik van wordt gemaakt, vraagt de bank een vergunning aan voor plaatsing van de geldautomaat op het Oranjeplein.

Dit vertelde wethouder Frank Rijneveen dinsdagavond in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad. De mededeling wekte grote verbazing bij CDA-raadslid Cor van der Mark. Hoe kun je nu een geldautomaat plaatsen terwijl er nog zienswijzen tegen de vergunning kunnen worden ingediend? Wie maakt hier nu de dienst uit?, reageerde Van der Mark.

Vergunning verleend

Hoewel de vergunning inmiddels door de gemeente is afgegeven, kunnen belanghebbenden nog zo'n vijf weken bezwaren indienen. De bank loopt de kans, dat de automaat per direct moet worden weggehaald, indien een of meer bezwaren gegrond worden verklaard. De bank plaatst de automaat dus geheel op eigen risico. De vergunning is immers pas echt onherroepelijk, als er geen bezwaren worden ingediend of als de ingediende bezwaren ongegrond worden verklaard.

Onder meer het Oranjecomité is tegen het plaatsen van de geldautomaat op het grasveld naast Hoofdstraat 137, mits er extra ruimte wordt gemaakt voor de toiletvoorzieningen bij evenementen. Dat kan worden bereikt door het kappen van vijf bomen. Wethouder Rijneveen maakte dinsdagavond duidelijk, dat er voorlopig helemaal geen sprake zal zijn van het kappen van bomen op het betreffende stuk groen.

Als het gebruik van de geldautomaat tegenvalt, zal de Rabobank een vergunningaanvraag indienen voor plaatsing van een geldautomaat op het Oranjeplein. De behandelingsprocedure daarvan zal de gangbare veertien tot zestien weken vergen, verklaarde Rijneveen.

Categorieen:
De Lier Westland Politiek