Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

"Maak De Leuningjes klaar voor gebruik"

LPF Westland wil dat de gemeente zalencentrum De Leuningjes niet alleen casco oplevert, maar ook klaarmaakt voor gebruik. Desnoods moet er extra geld in gestoken worden. Morgenavond dient de LPF een motie met deze strekking in.

Een deel van De Leuningjes in Poeldijk is al anderhalf jaar dicht na de vondst van asbest. Een paar weken geleden is de asbestsanering van de grote zaal begonnen. "De grote zaal ziet er nu uit als een oude veilinghal van begin vorige eeuw", zegt wethouder Ouwendijk.

Sinds de grote zaal tot verboden gebied is verklaard, hebben gebruikers hun heil ergens anders gezocht. Op dit moment wordt geïnventariseerd of gebruikers weer terug willen, als de zaal eenmaal klaar voor gebruik is. Dinsdagavond worden de uitkomsten gepresenteerd.

Geen vertrouwen in bestuur

Verder wenst de LPF een bestuur dat vanuit de gemeenteraad wordt aangevuld met twee door de raad vanuit haar midden te benoemen leden. Ouwendijk gaf onlangs aan geen vertrouwen meer te hebben in het huidige bestuur. "Als je gemaakte afspraken niet nakomt dan is het vertrouwen weg".



WOS Nieuws maakte begin deze maand een reportage over de toekomst van De Leuningjes.

Categorieen:
Poeldijk Westland Politiek