Archief

Protest tegen inpassing Wippolderlaan

Een groot aantal bewoners van de Zwethkade Zuid in Den Hoorn ziet de verbreding van de Wippolderlaan met argusogen tegemoet. De omwonenden vrezen voor lawaai, als de plannen blijven zoals ze nu zijn.

Zo zal het huidige geluidsscherm tussen de Wippolderlaan en de Zweth worden ingeruild voor een aardenwal. "Geluidsschermen houden meer geluid tegen en ze verzakken niet. Waarom is daar niet voor gekozen?", vraagt bewoner Aad Duijvestijn zich af.

Verder wordt een deel van recreatiegebied Zwethzone opgeofferd, als de verbreding plaatsvindt. "Er is te weinig aandacht geweest voor omwonenden. Wat krijgen wij er voor terug?", wil bewoner Jan Voogel weten.

Volgens bewoner Gerard Jansen heeft 70% van zijn buren zienswijzen ingediend tegen de plannen. "De Zweth is een saamhorige buurt. 53 huishoudens krijgen een verhoging van de geluidswaarden. Het leeft hier enorm".

Met de veranderingen aan de Wippolderlaan is 41 miljoen euro gemoeid. Zo worden de kruisingen met Veilingroute en Wateringse Veld ongelijkvloers. Het aantal rijstroken gaat van 2x2 naar 2x3.

Categorieen:
Wateringen Algemeen