Archief

Zo ziet de nieuwe Wippolderlaan er uit

De Wippolderlaan (N211) gaat volgend jaar flink op de schop. Het weggedeelte tussen de Veilingroute en de Laan van Wateringse Veld gaat van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Verder worden de kruisingen bij Tennet en bij Van Vliet ongelijkvloers.

Het verkeer vanaf de Veilingroute richting de Dorpskade en andersom gaat voortaan onder de N211 door. Motorverkeer op de Wippolderlaan zal via een viaduct moeten rijden. Het verkeer van en naar de Wateringse Veld moet ook over een viaduct, zodat de Wippolderlaan onderdoor kan.

De ontwerp-bestemmingsplannen voor deze aanpassingen lagen maandagavond ter inzage op een info-avond in De Bonte Haas in Wateringen. Tientallen geïnteresseerden kwamen daar op af. De provincie noemt de inloop-avond "een groot succes".



41 miljoen euro

Het werk aan de Wippolderlaan staat gepland voor medio 2018, maar dan moeten de gemeenteraden van Westland en Midden-Delfland wel akkoord gaan. Rond 2020 zou het werk klaar moeten zijn. Met het project is 41 miljoen euro gemoeid.

Donderdagavond is in basisschool Fontein (Laan van Wateringseveld 462) in Den Haag een tweede informatieavond. Die bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur. Om 19.15 uur zal er een presentatie zijn.