Archief

"Nog steeds hoop op islamitische school in Westland"

Scholengemeenschap Yunus Emre blijft hopen op de vestiging van een islamitische basisschool in Westland. Staatssecretaris Dekker vernietigde in december de eerste aanvraag daarvoor. Dekker acht de leerlingenprognose die het schoolbestuur presenteerde niet voldoende aannemelijk.

Abdelsadek Maas, directeur van Yunus Emre, dient niet een nieuwe aanvraag in, maar gaat bij de Raad van State in beroep tegen het besluit van de staatssecretaris. "Onze advocaat legt de laatste hand aan het beroepschrift, dat voor eind deze week wordt ingediend".

Yunus Emre wil bij voorkeur een school in Naaldwijk stichten, maar waar precies is nog niet duidelijk. De scholengemeenschap mikt op wetgeving die in de maak is. Binnenkort hoeven mensen die een school willen beginnen alleen nog te bewijzen dat er belangstelling is voor die school en dat de kwaliteit op orde is. "Die wetgeving biedt andere manieren om schoolaanvragen in te dienen", laat Maas weten.

12 jaar geduld

Maas laat verder weten hoop te hebben. "Het stichten van een islamitische school aan de Berensteinlaan in Den Haag heeft 12 jaar geduurd, wij hebben geduld".

De Westlandse gemeenteraad is verdeeld. Bij een eerste stemming staakten de stemmen; 19 raadsleden waren voor en 19 raadsleden stemden tegen. Een week later stemde een nipte meerderheid in, waarop de aanvraag werd doorgestuurd naar de minister van Onderwijs.