WOS
Archief

Twee Westlandse atleten winnen in Soest

De landelijke Sylvestercross in Soest heeft op oudejaarsdag twee overwinningen voor Westlandse atleten opgeleverd. Arthur van Dijk uit Monster en Carla Ophorst uit Honselersdijk toonden zich beiden de sterkste in hun leeftijdscategorie.

Van Dijk (45) was in totaal de nummer 4 in de cross voor alle hardlopers boven de 35 jaar. Als winnaar van de categorie 45-plus had de Monsternaar een ruime voorsprong op zijn leeftijdgenoten Mohamed Mohammadi en Pip Tesselaar.

Ophorst finishte als zevende bij de vrouwen boven de 35 jaar. In de categorie 55-plus was zij opnieuw oppermachtig.

Bij de A-juniores was er een verrassende derde plaats voor Lisan Duijvestijn van Olympus '70. Clubgenoot Tom de Gelder uit Den Hoorn, die bij de start een 'elleboogje' moest incasseren, finishte bij de Jongens A als vijfde.

Oliebollenloop

De Oliebollenloop van voetbalvereniging Lyra werd dit jaar op de 10 kilometer gewonnen door Lierenaar Arco Poot. De snelste vrouw was Joke Immerzeel uit Naaldwijk.

Op de 5 kilometer was Maarten Bakker uit 's-Gravenzande met een ruime voorsprong de snelste man. De Lierse wielrenster Rozemarijn Ammerlaan kwam op die afstand als eerste vrouw over de finish.