WOS
Archief

Archief Koninklijke Marechaussee

Leefbaar en VVD willen debat over illegalen in Hoek van Holland

Leefbaar Rotterdam en de VVD willen door middel van een debat met het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders komen tot een oplossing voor overlastgevende verstekelingen in Hoek van Holland. De partijen zijn de overlast meer dan zat en willen dat de burgemeester harde maatregelen neemt.

De politie en marechaussee hebben volgens de twee fracties hun handen vol aan voornamelijk mannen van Albanese afkomst, die illegaal de overstap naar het Verenigd Koninkrijk willen maken: "De transportsector wordt gek van de schade aan hun vrachtauto's, waarbij Stena Line zelfs eigen beveiliging heeft ingeschakeld."

Ook inwoners van het dorp zouden overlast ervaren. Zij worden volgens Leefbaar en de VVD dagelijks geconfronteerd met illegalen in hun wijk, die de hele dag op een terras zitten met 1 kop koffie vanwege het gratis draadloze internet. Ook zou er overlast zijn geweest in een hotel.

Verder leggen de partijen een verband met de inbraken van de laatste maanden in de badplaats. Overigens is nog niet duidelijk wie de daders van de inbraken zijn.