WOS
Archief

Beeldbewerking door Valerie Neijts

Van der Tak krijgt uitnodiging voor bezoek aan Rusland

Burgemeester Van der Tak van Westland heeft van de Russische ambassadeur in Nederland een uitnodiging gekregen om volgend jaar een bezoek te brengen aan Rusland. Dat blijkt uit een gastcolumn van de burgemeester op de website van columnist Rien van den Anker. De uitnodiging volgde na een bezoek van de ambassadeur aan Westland, op initiatef van Van der Tak.

De burgervader wil de Russische boycot van tuinbouwproducten uit onder meer Nederland laten stoppen. Door deze boycot zouden Nederlandse groente- en fruittelers per jaar zo'n 600 miljoen mislopen. Volgens Van der Tak komt een fors deel daarvan voor rekening van de Westlandse tuinders.

Eind augustus liet Van der Tak al op WOS Radio weten, dat hij met Poetin aan tafel wil om te praten over de handelsboycot. Toen werd hij door sommigen uitgelachen omdat het een nogal groteske uitspraak zou zijn voor een burgemeester. Hij zegt daar nu over: "Of ik nu een klein of groot radertje zal blijken te zijn in deze machine, voor mij zijn onze belangen en het verloop genoeg reden om aan de bel te trekken en een signaal af te geven."

Radiofragment 19 augustus:

Categorieen:
WestlandPolitiek