WOS
Archief

vuurwerkhandelaren Gerrit en Ricardo Boers

Vuurwerkverkopers druk met voorbereidingen

Duizendklappers, huilfonteinen en thunderkings. Ze vliegen de komende dagen weer als warme broodjes over de toonbank. Vuurwerkhandelaren in de regio zijn druk met de voorbereiding van de verkoop die donderdag begint.

Bij De Carlton Vuurwerk, met vestigingen in 's-Gravenzande, De Lier en Wateringen, ligt straks 60.000 kilo vuurwerk opgeslagen. De winkel in 's-Gravenzande is zo goed als ingericht. De laatste puntjes worden op de i gezet, terwijl klanten hun bestellijst in komen leveren.

De voorverkoop is een stuk hoger dan voorgaande jaren, zegt eigenaar Marcel Koene van De Carlton. "Mensen worden banger om illegaal vuurwerk te kopen. Als ze gepakt worden, zijn ze echt zwaar de klos".

Ook bij Westland Tapijt Vuurwerk in Monster merken ze een stijging in de voorverkoop. "Vooral in het siervuurwerk", zegt eigenaar Gerrit Boers. Hij legde dinsdag samen met zijn zoon Ricardo de laatste hand aan de verkoopruimte, waar normaal tapijt en gordijnen worden verkocht. Hij Boers heeft zin in de verkoopperiode. "Het is altijd erg gezellig".