WOS
Archief

Naktuinbouw Communicatie

Van Ardenne nieuwe voorzitter Naktuinbouw

Agnes van Ardenne wordt per 1 januari voorzitter van Naktuinbouw. Zij is daarmee de opvolgster van Henk Lange, die gedurende ruim dertig jaar bestuurlijk actief was bij Naktuinbouw. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft ingestemd met de benoeming voor een periode van vijf jaar.

Naktuinbouw bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. De focus ligt op teeltmateriaal (zaaizaad- plantmateriaal). Naktuinbouw is een ZBO (Zelfstandig Bestuursorgaan) en staat onder toezicht van het ministerie van Economische Zaken.Opgegroeid in Westland

Agnes van Ardenne is opgegroeid in het Westland als tuindersdochter. In haar politieke carrière was zij onder meer lid van de Tweede Kamer. Daar voerde zij namens de CDA-fractie het woord over de toekomst van de tuinbouw. Later was Van Ardenne in de kabinetten Balkenende I, II en III minister van Ontwikkelingssamenwerking.Daarna werd zij Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de FAO - de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties - in Rome. In de periode 201 tot en met 2014 was Van Ardenne voorzitter van het Productschap Tuinbouw, dat per 1 januari 2015 werd opgeheven.

Categorieen:
WestlandEconomie