WOS
Archief

Van der Tak:

Burgemeester Sjaak van der Tak voelde dit jaar angst en verdeeldheid in de gemeente Westland. Dat zei hij maandagochtend in zijn kersttoespraak op de kerstmeeting in De Lier. "Kogels, bommen en een vrachtwagen schokten dit jaar de wereld. En lieten ons in verwarring achter".

De burgemeester had het over terreuraanslagen afgelopen jaar in Brussel, Nice en Berlijn. "De angst die deze terreur zaaide, kreeg zijn beslag in de discussie over asielopvang in Wateringen. Ook daar liepen de gemoederen in de discussie soms hoog op. We voelen de verdeeldheid over de vluchtelingenstroom in huis".

Verder sprak Van der Tak over het overlijden van drie Lierenaren dit jaar. "Waar de dood komt kijken, laat hij gaten achter in ons bestaan. Ook De Lier werd getroffen door mensen die te jong, te plotseling hun dood vonden. Bart en Koen, twintigers nog maar, zijn uit ons leven gerukt. Ook afgelopen zaterdag, de heer Wittenaar, 38 jaar".

Van der Tak had tot slot een boodschap voor de 1.500 aanwezigen in de hal van HZ Logistics in De Lier. "Laten we aan elkaar denken, aan onze naasten. Offline, in het verkeer, in onze sport, in onze buurt, en online. Niet het ego voor laten dringen".