WOS
Archief

Fred van der Ende

'Heijers tegen komst strandhuisjes'

Een overgrote meerderheid van de inwoners van Ter Heijde is tegen de komst van honderd strandhuisjes aan de Heijdse kust. Dat stelt althans Stichting HINT. De belangengroep heeft 300 antwoordkaarten huis-aan-huis verspreid in het dorp. Daarop is door 282 inwoners een antwoord gegeven.

272 Heijers (96%) zijn tegen de komst van honderd strandhuisjes, 9 inwoners (4%) zijn voor en 1 inwoner had geen mening. "Gezien het resultaat mag deze enquĂȘte als zeer representatief worden gekenmerkt", aldus HINT. De belangengroep heeft deze uitslag doorgestuurd naar gemeenteraadsleden en het college van B&W.De ruim 7 kilometer lange Westlandse kust blijft overigens voorlopig onbebouwd. Een paar jaar geleden is wel afgesproken om honderd huisjes neer te zetten aan de kust bij Ter Heijde, maar dat kan nog wel maanden op zich laten wachten. Die huisjes zijn seizoensgebonden, en worden dus steeds in het najaar gesloopt.

Alleen bij Ter Heijde mag gebouwd worden, omdat dat de enige plek langs de Westlandse kust is waar nu al vlak achter de duinen huizen staan. Het gaat om maximaal 500 meter. Heel anders is de situatie in Hoek van Holland. Daar staan al tientallen strandhuisjes, en er wordt aan nog meer huisjes gebouwd. In totaal komen er 74.