WOS
Archief

Dijkhuizen per direct weg bij NAC Breda

Marinus Dijkhuizen is per direct ontslagen als voetbaltrainer van NAC Breda. Die beslissing heeft de club genomen na de halfjaarlijkse evaluatie met de hoofdtrainer.

Tijdens de evaluatie heeft NAC kenbaar gemaakt het in de zomer van 2017 aflopende contract van Dijkhuizen niet te verlengen. Op basis van die beslissing is ervoor gekozen om ook op de korte termijn niet met de 's-Gravenzandse coach door te gaan en de samenwerking per direct te stoppen.

"Afgelopen zomer hebben wij ervoor gekozen om de selectie volledig te vernieuwen en voornamelijk jonge, ambitieuze spelers aan te trekken. Wij zijn tot het inzicht gekomen dat de combinatie met de trainer in het huidige seizoen niet optimaal verloopt", licht technisch directeur Hans Smulders toe.

Dijkhuizen werd in oktober van 2015 aangesteld als trainer van NAC. Hij eindigde met de club op de derde plaats in de Jupiler League tijdens het seizoen 2015/2016. In het afgelopen halve seizoen behaalde de eerstedivisionist onder zijn leiding 31 punten in 19 wedstrijden. Dat resulteerde in de achtste plaats op de ranglijst.

In de krant BN/De Stem reageert Dijkhuizen vrijdag heel teleurgesteld. "Om dit zo vlak voor kerst te doen, nota bene een dag nadat ik bij de kerstborrel dinsdag de spelers heb toegesproken, vind ik zwaar respectloos. Dat hoort niet. Ik heb niet eens op een fatsoenlijke manier afscheid kunnen nemen van de spelers en mijn staf. Het respect ontbreekt. Mensonterend. Kan het niet anders zeggen."