Archief

In het OchtendMagazine: Hardlopen op zondag in plaats van zaterdag en robotontwikkelaar wint prijs

Goed nieuws voor fietsers: de verlichting van de Snelbinder doet het weer én er ligt een nieuwe fietsbrug over de Zweth. Verder hadden we het in het OchtendMagazine over hardlopen, de winnaar van een ondernemersprijs kwam aan het woord én we gaven tips voor bij het kerstdiner.

Lopersproject Poeldijk verhuist van zaterdag naar zondag

In januari start het Lopersproject in Poeldijk voor de dertigste keer. In het verleden werd er altijd op zaterdagmiddag getraind, vanaf januari zal dat op zondagmorgen zijn. Volgens Joke Wageveld is dat gedaan na een enquete onder de lopers. Ook wil het Lopersproject zich richten op dertigers. Op zaterdagmiddag zijn dertigers vaak druk met andere dingen, op zondagmorgen hebben ze volgens Wageveld meer tijd. Zowel beginners als gevorderde lopers kunnen vanaf zondag 8 januari meetrainen. Meer info: www.lopersproject.nl.

Delft Robotics is De Nieuwe Held Westland 2016

Twee Westlandse bedrijven hebben het dinsdagavond moeten afleggen in de strijd om de titel De Nieuwe Held Westland 2016 van VNO-NCW Westland-Delfland. Het bedrijf Delft Robotics, de derde genomineerde, heeft de prijs gewonnen en gaat met 10.000 euro naar huis. Delft Robotics is een bedrijf dat intelligente robotsystemen maakt om productieprocessen te optimaliseren. De twee Westlandse genomineerden waren FloraXchange uit Honselersdijk en Wuvio Chemicals uit Maasdijk. We spraken met Herbert ten Have van Delft Robotics.

Prosecco blijkt populair bij het kerstdiner

Prosecco blijkt dit jaar populair als aperitiefje voor het kerstdiner. Dat zegt de Westlandse slijter Aad Westdijk. Ook limoncello doet het goed. Het uitzoeken van de juiste wijn bij het kerstdiner is niet eenvoudig. Aad geeft een aantal tips.

Nooit meer omrijden dankzij nieuwe brug over De Zweth

Fietsers vanuit Kwintsheul naar 't Woudt en andersom hoeven niet meer om te rijden. Sinds deze week ligt er een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Zweth, ter hoogte van het paviljoen van Sjors Janszen. De nieuwe verbinding scheelt zo'n vijf kilometer omrijden. "Het fietspad richting de Groeneveldse Molen wordt in het voorjaar aangelegd", aldus Janszen. Over de Monsterwatering naar Schipluiden toe ligt ook een brug. Er is meer goed nieuws voor de fietsers, want sinds dinsdagavond brandt de verlichting op de Snelbinder over het Vlietpolderplein weer.

Regionieuws

Ook vanmorgen brachten we je weer op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio. Bas praat je bij. Morgenochtend om 7 uur presenteert Hildo Göbel weer een nieuwe OchtendMagazine op WOS Radio.

Poll