Archief

Afspraken over betaalbare huurwoningen Midden-Delfland

Het betaalbaar houden van de huurwoningen in Midden-Delfland. Dat is een van de zaken waar Wonen Midden-Delfland, de Huurdersvereniging Schipluiden-Den Hoorn, de Huurdersvereniging Maasland en de gemeente prestatieafspraken over hebben gemaakt voor 2017.

Het is voor het eerst dat deze partijen afspraken met elkaar maken die een jaar gelden. Belangrijk speerpunt voor alle partijen is dat minimaal 70 procent van de toegewezen woningen in 2017 een betaalbare huur heeft van maximaal 628 euro. Ook stopt Wonen Midden-Delfland met de verkoop van hun huurwoningen.

Door onder andere in te zetten op duurzaamheid kunnen de huizen betaalbaar blijven. In 2017 investeert Wonen Midden-Delfland 1,7 miljoen euro in het verduurzamen van bestaande woningen. Voor de komende vier jaar bedraagt die investering 6,6 miljoen euro. Over de plannen voor nieuwbouwwoningen gaan de partijen in het eerste kwartaal van 2017 in gesprek.

De vraag naar huurwoningen in Midden-Delfland is hoog en het aanbod relatief laag. "Het is daarom van belang om zuinig te zijn op het bestaande aanbod van huurwoningen", melden de betrokken partijen.