Zaalkorfbal: belangrijke overwinningen voor Valto en ONDO

Valto en ONDO hebben een belangrijke overwinning behaald en hierdoor hebben beide ploegen aansluiting gevonden met de middenmoot. CKC Maassluis sloot het jaar eveneens af met een tweepunter. ODO en Dijkvogels verloren hun wedstrijd.

Eerste klasse E

Na vijf wedstrijden zonder overwinning heeft Valto de eerste tweepunter van het zaalseizoen binnen. In de Vreelohal won de thuisploeg terecht van Vitesse uit Barendrecht. De Lierse ploeg verzuimde eigenlijk in de eerste helft al de knock-out uit te delen. Bij een 10-6 voorsprong stokte de productie en profiteerden de bezoekers van vier slechte aanvallen van Valto. Barendrecht kwam langszij (10-10), waarna Valto toch met een voorsprong de rust in ging: 12-11. Na de pauze startte Valto sterk en liep het snel uit naar een 18-12 voorsprong,. Dit was na 40 minuten spelen. Dit gat werd door Vitesse niet meer goed gemaakt en won Valto met 25-20. Vitesse blijft hekkensluiter en Valto staat in de middenmoot.

Tweede klasse E

Het wordt een lang en moeizaam seizoen voor Dijkvogels. Voor de vijfde keer op rij moest het een nederlaag incasseren. Het was niet goed wat zowel Dijkvogels als Fiducia lieten zien in deze vier punten wedstrijd. Dijkvogels had twee punten minder dan de bezoekers. Na de eerste helft prijkte een 5-7 stand op het scorebord in de sporthal van Maasdijk. Na de pauze was tot minuut 20 maar vier gescoord en leidde Fiducia met 9-7. In de laatste tien minuten kwamen er nog vijf treffers bij. Fudicia won met 13-8. Dijkvogels staat voorlaatste en moet in de resterende acht wedstrijden degradatie voorkomen.

ONDO heeft het jaar afgesloten met een overwinning. In de Westlandhal won de 's-Gravenzandse ploeg na een spannend duel van Vriendenschaar. De mede-koploper kreeg tegen ONDO de tweede nederlaag van het zaalseizoen te slikken. Daartegenover won de thuisploeg voor de tweede keer. Door de 20-18 overwinning heeft ONDO aansluiting gevonden met de middenmoot en heeft het voorafgaand aan de derby tegen ODO twee punten minder dan de Maaslandse formatie.

De subtopper tussen Korbis en ODO leverde voor de Maaslandse ploeg een nederlaag op. In sporthal De Dreef in Waddinxveen bleek de thuisploeg te sterk voor ODO. Korbis won met 25-20 en staat nu op een derde plaats met op twee punten gevolgd door ODO. De eerste volgende wedstrijd is in het nieuwe jaar en wel de derby tegen ONDO.

Tweede klasse H

CKC Maassluis heeft de tweede plaats weten te handhaven. Het verschil tussen CKC Maassluis en tegenstander TOGO was voorafgaand het duel twee punten. Met een 27-19 overwinning verdubbelde CKC Maassluis de marge met de Zeeuwse opponent. De ruststand was 15-10 in het nadeel van TOGO. Bij CKC Maassluis was Leon Kloppenburg met elf treffers topscorer. RWA blijft ongeslagen koploper met twee punten voorsprong op CKC Maassluis.