WOS
Archief

Erespeld Maassluis voor Wim van der Hoff

Uit handen van burgemeester Edo Haan heeft Wim der Hoff vrijdagavond tijdens het Concert Ciconia in de Groote Kerk de Erespeld der Gemeente gekregen. Van der Hoff is al jaren voorzitter van de Govert van Wijnstichting, waarvoor hij zijn taken vrijdagavond heeft neergelegd.

De stichting beheert en onderhoudt het Garrelsorgel in de Groote Kerk, dat door Govert van Wijn geschonken is. Verder stelt de Govert van Wijnstichting een prijs beschikbaar in het kader van de Maassluise Muziekweek. Daarnaast organiseert de stichting Muziek tussen Maas en Sluis, als onderdeel van de Govert van Wijnstichting, een concertserie in de Groote Kerk. Door de substantiƫle bijdrage van de stichting, kunnen gerenommeerde musici en aankomend talent in die serie optreden.

Van der Hoff heeft zich ingezet om deze concertserie tot een succes te maken. Op 3 september van dit jaar begeleidde hij het vijftigste concert hiervan.

De Erespeld der Gemeente wordt uitgereikt aan natuurlijke personen, al dan niet gevestigd binnen de gemeente die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen