Archief

In het OchtendMagazine: op bezoek bij DJ Bombastic en bij een atleet die gaat voor een podiumplaats

In het OchtendMagazine brachten we vanmorgen een bezoekje aan DJ Bombastic. We waren bij een sporter die al een record op zijn naam heeft staan en we bezochten een nostalgische bakker.

DJ Bombastic oogt nog fit na de eerste nacht

Lukt het 'm of niet? De Westlandse DJ Bombastic is vol enthousiasme bezig aan het Nederlands record aaneengesloten muziekdraaien. Bram, zoals de DJ eigenlijk heet, mag 's nachts wel een uurtje slapen, maar daar blijft het dan ook bij. Vanmorgen om 6.30 uur bezochten we Bram. Hij was net wakker van zijn uurtje slaap, maar hij oogt nog fris. Het geld dat opgehaald wordt met de actie gaat naar drie goede doelen: Kidz for Kidz, Middin, en Stichting Leergeld.

Atleet Erwin Sparreboom mikt op podium bij NK in februari

Nu DJ Bombastic bezig is met zijn recordpoging, bezoeken wij andere recordhouders. Vandaag is verslaggeefster Diana de Bruijn bij atleet Erwin Sparreboom van Olympus '70. Ze sprak met hem over het record dat hij een paar weken geleden liep en over zijn ambitie om een podiumplek te bemachtigen bij het NK februari aanstaande.

Kerst: drukke tijden voor de bakker en de slager

Het zijn drukke tijden voor de bakkers en de slagers in de regio. De lokale journalist Gemma van Winden-Tetteroo van de Schakel in Midden-Delfland bracht een bezoek aan een nostalgische bakker. Het is erg druk voor de bakker, maar hij blijft enthousiast. Op de dag voor kerst is hij nog jarig ook!

Gemeenteraad akkoord met aanpak asbestbrand

Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad is tevreden met de aanpak van de asbestbrand begin januari 2015. Een loods met asbest in het dak brandde tot de grond toe af. Het asbest dwarrelde neer in de naastgelegen woonwijk. Burgemeester van der Tak erkent dat er fouten zijn gemaakt. Hij vindt dat de gemeente nadrukkelijker in de wijk aanwezig had moeten zijn door er bijvoorbeeld een keet neer te zetten. Ook had de gemeente nadrukkelijker op social media aanwezig moeten zijn.

Verrassende wending in zaak douanier Gerrit G.

De strafzaak tegen douanier Gerrit G. uit 's-Gravenzande kreeg gisteren opeens een verrassende wending. De crimineel die stiekem opnamen maakte van gesprekken met Gerrit G., blijkt een politieinfiltrant te zijn. Het Openbaar Ministerie wist daar echter niets van. De advocaat van G. vindt de handelswijze van de politie ontoelaatbaar. De rechter beslist dinsdag hoe de zaak verder gaat.

Regionieuws

Natuurlijk brachten we je vanmorgen op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio. Nieuwslezer Dennis van Schie praatte ons bij. Morgenochtend is er weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.

Poll