WOS
Archief

Nieuwe prijs voor vernieuwende bedrijven

De ondernemersorganisatie VNO-NCW Westland-Delfland heeft een prijs in het leven geroepen om vernieuwende bedrijven in de schijnwerper te zetten. Op 20 december zullen drie bedrijven strijden om de titel Dé Nieuwe Held Westland 2016. De kanshebbers zijn FloraXchange, Wuvio en Delft Robotics.

Wuvio Chemicals uit Maasdijk is actief in de bestrijding van stof en geur en reiniging van industriële omgevingen. Delft Robotics, waarvan Westlander Arie van den Ende mede-grondlegger is, maakt intelligente robotsystemen om productieprocessen te optimaliseren. FloraXchange uit Honselersdijk is gericht op samenwerkingsvormen in de bloemensector. Dit bedrijf heeft zich ontwikkeld van aanbodplatform tot transactieplatform.De prijs is niet alleen bedoeld om vernieuwende bedrijven een podium te bieden maar ook om anderen te inspireren met hun visie en passie. De drie genomineerden zijn door een jury onder leiding van Pieter Eenhoorn, voorzitter VNO-NCW Westland-Delfland, geselecteerd uit achttien bedrijven. In de jury hebben ondernemers en vertegenwoordigers van de Rabobank, de gemeente Westland, Jong Management Westland en Innovation Quarter zitting.

Prijsuitreiking

Tijdens de eindejaarbijeenkomst van VNO-NCW Westland-Delfland op 20 december bij Rabobank Westland presenteren de drie finalisten zich, waarna de deelnemers aan de bijeenkomst Dé Nieuwe Held Westland 2016 kiezen. De winnaar ontvangt een bedrag van 10.000 euro.