WOS
Archief

Dijk langs Wateringse Zwethkade weer veilig

De Wateringse Zwethkade-Noord wordt momenteel flink onder handen genomen. De dijk voldeed niet meer aan de veiligheidsnorm en moest daarom worden opgehoogd.

De dijk beschermt de inwoners van Essellanden, het industrieterrein Zwethove en de TenneT-centrale tegen wateroverlast. "Dat gebied is van groot economisch belang en moet dus goed worden beschermd tegen wateroverlast of overstroming", aldus hoogheemraad Marcel Houtzager.

Volgens wethouder Bram Meijer van de gemeente Westland worden met het project twee vliegen in één klap geslagen, doordat zowel de dijk als de weg wordt aangepakt. "Dit levert een besparing op en omwonenden hebben hierdoor maar één keer last van de werkzaamheden", aldus Meijer.

Werkzaamheden

De dijk langs Zwethkade Noord wordt over een lengte van twee kilometer met 50 centimeter opgehoogd. Daarnaast wordt de beschoeiing vervangen. Voor de ophoging moet de weg tijdelijk worden verwijderd. Het werk aan de dijk onder de rijbaan is grotendeels klaar.Bereikbaarheid


De bewoners en ondernemers aan de Zwethkade, zoals De Bonte Haas, Boerderij Dichtbij en minicamping Zwetzone, blijven bereikbaar. Op de dagen dat er wordt geasfalteerd, is de bereikbaarheid echter beperkt. Voor de kerst is de weg weer berijdbaar. Het andere deel van de Zwethkade Noord volgt begin volgend jaar.