WOS
Archief

FB Sietske van Opzeeland Rinsma

Vuilniszak met dode kat gevonden in Den Hoorn

Een nare vondst deed Sietske van Opzeeland Rinsma uit Den Hoorn maandagmiddag op haar weg van de supermarkt naar huis. Langs de waterkant vond zij een met water gevulde vuilniszak met daarin een dode kat.

"Het was een vreemde plek. Ik ben gestopt en ging voorzichtig kijken", vertelde Sietske tegen mediapartner Omroep West. "Ik opende de zak en zag meteen die pootjes. Daarna heb ik meteen 112 gebeld."

Hoe lang de grote, donkerbruine kat in de zak heeft gezeten is niet duidelijk. Maar volgens Sietske moet het onfortuinlijke dier met kwade opzet zijn verdronken. "De zak was helemaal gevuld met water. En ik als kattenliefhebber weet dat een kat in een normale situatie op die plek de kant op was gekomen."

Onderzoek

De kat is uiteindelijk meegenomen door de politie voor onderzoek. Sietske plaatste kort na het vinden van de kat een bericht op Facebook dat inmiddels al ruim honderd keer gedeeld is. Mogelijk bestaat er een verband tussen de dode kat in Den Hoorn en de dood van andere katten in Delft. "De katten verdwijnen in Delft nu bij bosjes. Maar wist ik maar waarom mensen zoiets doen", besluit Sietske. "Dan kom ik diegene even opzoeken."Dierenambulance


De politie bevestigt dinsdag dat de kat inderdaad in de zak is aangetroffen, maar doet voor nu geen onderzoek meer. "Er is voor ons nu geen reden om aan te nemen dat het hier gaat om een strafbaar feit", aldus een woordvoerder. "De kat bleek ook niet gechipt te zijn."

Categorieen:
Algemeen