WOS
Archief

'Smurfblauwe' kerk in Honselersdijk

De Rehobothkerk aan de Endeldijk in Honselersdijk herken je haast niet meer terug. Het plafond is smurfblauw en de wanden zijn spierwit. Kortom: compleet vernieuwd. "Iedereen loopt graag onder een mooie, open hemel", zegt Hans Eeuwhorst van het college van kerkrentmeesters.

Het kerkgebouw voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd en een renovatie was onvermijdelijk. Ook is de kerk opnieuw ingericht, vanwege een 'nieuwe' groep kerkgangers.

De Voorhofkerk, iets verderop in Honselersdijk, wordt binnenkort gesloopt. Die kerkgangers kunnen voortaan terecht in de Rehoboth. Beide kerken zijn vijf jaar geleden al samen gegaan, maar hadden nog twee gebouwen in hun bezit. De Voorhof maakt in het nieuwe centrumplan van Honselersdijk plaats voor de naastgelegen basisschool.

De Rehobothkerk heeft nu een verwarmde vloer en ook de kerkbanken zijn vernieuwd. De glas in lood ramen zijn beter geisoleerd en er liggen nieuwe dakpannen.

Afgelopen weekend werd afscheid genomen van de Voorhof. In processie gingen kerkgangers naar de Rehoboth, zo'n 300 meter verderop. Komend weekend is de eerste dienst in het nieuwe kerkgebouw.