WOS
Archief

In het OchtendMagazine: Kinderen zien geen verschil tussen legaal en illegaal vuurwerk en Mandy van den Berg komt naar HVC10

Vanmorgen hadden we in het OchtendMagazine onder andere aandacht voor de gevaren van de decembermaand. Ook spraken we met een trotse 'meidencoördinator' van HVC10 en we brachten een bezoekje aan de kwerkers van de allergrootste zonnebloemen.

Aanvoerster Nederlands vrouwenelftal geeft training bij HVC10

De aanvoerster van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal, Mandy van den den Berg, komt woensdagavond naar Hoek van Holland. Ze zal een training geven aan de meiden van voetbalclub HVC10. De Naaldwijkse Mandy van den Berg speelt voor de Engelse club Reading. Eerder speelde ze onder andere voor Liverpool en ADO Den Haag. Ook is ze aanvoerster van de Nederlandse Oranjevrouwen.

Veilig Westland: voorkom vlam in de pan!

Woensdagavond is een nieuwe aflevering van het programma Veilig Westland te zien op WOS TV. In deze aflevering worden vooral veel tips gegeven voor een veilige decembermaand. Hoe voorkom je dat de vlam tijdens het bereiden van het kerstdiner in de pan slaat? Hoe voorkom je ongelukken met vuurwerk? Politiewoordvoerder Cor Spruijt geeft alvast wat tips.

Kinderen weten illegaal en legaal vuurwerk vaak niet te onderscheiden

Voor veel kinderen is december een leuke periode in het jaar. Het afsteken van vuurwerk hoort daar voor veel kinderen bij. Maar er kleven ook gevaren aan het afsteken van vuurwerk. Bureau Halt wil kinderen wijzen op de gevaren van vuurwerk, daarom wordt op basisscholen voorlichting gegeven. Zo ook aan de leerlingen van groep 8 van basisschool 't Startblok in Honselersdijk.

Westlands Dameskoor geeft kerstconcert in Naaldwijk

Het Westlands Dameskoor is misschien wat minder bekend dan het Westlands Mannenkoor, een mooi kerstconcert geven kunnen ze goed. Dinsdagavond geven de dames hun kerstconcert in de Oude Kerk in Naaldwijk. De Westland Brass, organist Gerard Bal en pianist Martin van Broekhoven werken mee aan het concert. Op het programma staat traditionele en eigentijdse kerstmuziek, evenals samenzang. Het belooft een sfeervol en afwisselend concert te worden.

Kwekers uit Honselersdijk kweken zonnebloem van 7.45 meter hoog

Leo Damen en zijn zoon Barry uit Honselersdijk hebben de afgelopen jaren vier keer de wedstrijd 'hoogste zonnebloem kweken' gewonnen. De hoogste zonnebloem die ze kweekten was maar liefst 7.45 meter hoog. Ze wonnen de prijzen in de periode 2009 tot 2013. De reden dat ze de laatste jaren geen prijs meer gewonnen hebben, is simpel; de wedstrijd wordt niet meer gehouden. Verslaggeefster Diana de Bruijn ging bij ze langs.

Regionieuws

Vanmorgen bracht nieuwslezer Bas Booister ons op de hoogte van het laatste regionieuws.

Morgenochtend om 7.00 uur presenteert Hildo Göbel weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.