WOS
Archief

Dennis van Schie

Heulse bakkerij nu echt tegen de vlakte

Het had wat voeten in de aarde, maar de sloop van het pand aan Kerkstraat 77 in Kwintsheul is nu echt begonnen. Voor een groot aantal omwonenden komt de sloop als een 'kerstcadeau'; zij wilden het gebouw nog voor de jaarwisseling weg hebben.

Buren vreesden brand, als er vuurwerk naar binnen zou worden gegooid. Ook zou een najaarsstorm veel schade kunnen veroorzaken aan het vervallen gebouw. Maar het slopen van de bakkerij kon niet in één dag geregeld worden.Burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland zei eind september, dat er een sloopvergunning nodig was die zes weken ter inzage moest liggen. Onjuist, bleek achteraf. Ambtenaren hadden het pand gerekend tot centrumgebied van Kwintsheul, en dan is wel een sloopvergunning nodig.

Omwonenden dienden onder aanvoering van Claudia Vis een handhavingsverzoek in, met de wens het gebouw voor de jaarwisseling af te laten breken. Ook de fracties van LPF Westland en Westland Verstandig stelden herhaaldelijk vragen over de situatie.

Vorige week kwam er 'witte rook', toen de eigenaar liet weten het pand deze week te laten slopen. De gemeente Westland kondigde verder aan het gebouw desnoods zelf weg te laten halen, op kosten van de eigenaar. Dat is nu dus overbodig.

De sloop neemt naar verwachting tot eind deze week in beslag, want er staat nog een oven in. Het verwijderen daarvan neemt wat langer tijd in beslag.

Categorieen:
WestlandAlgemeen