WOS
Archief

In het OchtendMagazine: Leerlingen MBO Lentiz organiseren benefitdiner voor Gambia

December is traditiegetrouw een maand waarin veel wordt gedaan voor goede doelen. We hadden vanmorgen aandacht voor het Lentiz MBO Maasland, waar een bijzonder benefit kerstdiner wordt gehouden. Ook keken we vast vooruit naar de veertigste editie van Kom in de Kas en we blikten terug op het sportweekend.

Leerlingen Lentiz MBO Maasland organiseren benefit Kerstdiner voor Gambia

Leerlingen van het Lentiz MBO Maasland organiseren op maandag 19 december de vierde editie van het Lentiz Maasland Kerstdiner. De opbrengst van dit diner zal ook dit jaar worden gebruikt om de Nursery School Jambanjelly in Gambia te steunen. De gasten zullen worden ontvangen met een welkomstdrankje op de betoverende dinerlocatie, hierna kunnen de gasten aanschuiven voor een heerlijk 5-gangen menu bereid door de studenten en leerlingen onder begeleiding van een professionele chef-kok. Het diner kost vijftig euro per persoon, aanmelden kan door een mail te sturen naar lverdoes@lentiz.nl. We spraken met de leerlingen Nikky en Steven.

Kom in de Kas volgend jaar in tuinbouwgebied Bospolder

Kom in de Kas wordt volgend jaar gehouden in het tuinbouwgebied Bospolder in Naaldwijk. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Het belooft een bijzondere editie te worden, want Kom in de Kas wordt voor de veertigste keer gehouden. Vorig jaar kwamen 35.000 bezoekers naar Kom in de Kas. Dat was een record. We spraken met de nieuwe voorzitter van Kom in de Kas Ted van Luik.Sport: 's-Gravenzande koploper in de 1e klasse B en Oranje handbaldames winnen weer EK wedstrijd


Ook dit weekend waren er weer veel spannende voetbalwedstrijden. FC 's-Gravenzande werd koploper in de 1e klasse B, Lyra won tegen de koploper en ook HVC10 heeft de weg omhoog weer gevonden in de 2e klasse C. Stefan van Eijk brengt ons op de hoogte van de uitslagen en de standen. Maar er waren natuurlijk ook andere sporten. Het Nederlands dames handbalteam won dit weekend van gastland Zweden. Stefan van Eijk praat ons bij.

Het regionieuws

Natuurlijk brachten we je ook vanmorgen weer op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio. Nieuwslezer Dennis van Schie praatte ons bij. Morgenochtend presenteert Hildo Göbel weer een nieuw OchtendMagazine.