WOS
Archief

Zaalhandbal: VELO kan net niet stunten tegen koploper

VELO heeft in de thuiswedstrijd tegen koploper Westsite alles gegeven, maar kreeg geen loon naar werken. Westlandia won de lastige uitwedstrijd tegen VHC. De reserves van Westlandia wonnen van de hekkensluiter. Schipluiden verloor van WHC.

Tweede divisie B

Het scheelde weinig of de ongeslagen status van Veneco/VELO bleef ook na zes wedstrijden staan. Mede-koploper Westsite kwam aan de Noordweg uiteindelijk met de schrik vrij tegen het onbevangen spelende VELO. De thuisploeg leidde halverwege de wedstrijd met 10-9. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. In de tweede helft was dit ook het geval en de spanning steeg in Wateringen en na een boeiende slotfase won Westsite met 26-25. VELO staat samen met MHV'81, Verburch en Dongen op een gedeelde zesde plaats.

WPK/Westlandia blijft in de subtop meedraaien. Het kostte wel veel energie, maar de lastige uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde V.H.C. werd met 26-24 gewonnen. De beslissing viel in de laatste vijf minuten. De Naaldwijkse ploeg had moeite om de aanvallen goed af te sluiten en bracht zich hiermee zelf in de problemen. In de laatste fase van de wedstrijd lukte het afronden wel en kon Westlandia de beslissing forceren. De ruststand was 10-10. De achterstand van Westlandia op de twee koplopers bedraagt vier punten. Volgende week zondag komt Verburch op bezoek in sporthal De Pijl.

Hoofdklasse D

De reserves van WPK/Westlandia hebben twee belangrijke punten weten te pakken in de thuiswedstrijd tegen DWS. De Naaldwijkse ploeg won gemakkelijk van hekkensluiter DWS. Westlandia won met 39-10 en heeft nu vier punten meer dan nummer elf ROAC, dat op een p/d-plaats staat.

Schipluiden kwam in de Postkogekohal in actie tegen WHC. De Loosduinse ploeg was duidelijk een maatje te groot en vertrok met een 21-9 overwinning terug naar Loosduinen. WHC blijft nummer twee van de ranglijst en ontvangt volgende week het tweede van Westlandia. Nummer tien Schipluiden heeft volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen ROAC op het programma staan. Bij winst vergroot Schipluiden het verschil van één punt naar drie punten.