WOS
Archief

Onderzoek in Wateringen en Naaldwijk naar anabole steroïden

De politie heeft vrijdag 7 verdachten aangehouden voor de handel in anabole steroïden. Onder meer in Wateringen en Naaldwijk werden ruimten doorzocht. Ook woningen en bergingen in Den Haag en Nootdorp zijn door de politie bekeken.

Het onderzoek begon na anonieme tips. De verboden anabole steroïden werden bij afnemers in heel Nederland bezorgd. Ook online werd het spul aangeboden. Bij de diverse invallen vonden agenten ruim 100.000 stuks anabole steroïden en ruim 2 miljoen potentie verhogende middelen, zoals illegale erectiepillen. Verder zijn pallets met vervalste merkparfum gevonden.De politie heeft computers en gegevensdragers meegenomen voor verder onderzoek. Ook is beslag gelegd op ruim 70.000 euro contant geld, sieraden, twee personenauto's, een motor, een scooter en andere dure goederen. De goederen zijn volgens de politie waarschijnlijk gekocht met geld dat verdiend werd bij de verkoop van de verboden geneesmiddelen.

Over de identiteit van de zeven verdachten heeft de politie geen mededelingen gedaan. Een aantal afnemers heeft bij de politie een verklaring afgelegd. Anabolen worden gebruikt om spieropbouw te bevorderen.