foto William van der Ende

Broch wint met Oranje derde wedstrijd op rij

Yvette Broch heeft met het Nederlandse handbalteam de eerste wedstrijd in de hoofdronde gewonnen. Gastland Zweden werd met 33-30 verslagen. De voorgaande drie ontmoetingen tussen beide landen eindigden in een gelijkspel (EK 2014, WK 2015 en OS 2016).

Oranje opende de score en zag dat Zweden bij 2-1 de eerste en enige voorsprong van de wedstrijd had. Nederland dicteerde het spel en liet de Zweedse dames niet in het ritme komen. De grootste marge in de eerste helft was twee treffers. De ruststand was 14-13 in het voordeel van Nederland. In de eerste helft kreeg Nederland maar liefst vijf tijdstraffen tegenover één in het tweede bedrijf.

Na de pauze wist Nederland de voorsprong te behouden en kon het de druk houden op Zweden. Zweden probeerde het wel, maar het kon geen vat krijgen op het solide verdedigende Nederland. De winst werd met 33-30 zeker gesteld.

Door deze overwinning gaat Nederland gedeeld aan de leiding in deze groep. De eerste twee plaatsen zich voor de halve finales. Nederland speelt nog tegen Servië en Spanje.

Bij Nederland werd Maura Visser gediskwalificeerd na interventie van de videoscheidsrechter. Deze bepaalde dat de speelster een tegenstander met opzet in het gezicht had geraakt.

Yvette Broch is haar 100% score kwijt. In deze wedstrijd trof zij vier keer het doel van de tegenstander en had daar zes pogingen voor nodig. Ex-Quintus speelster Kelly Dulfer (2), Danick Snelder (2), Angela Malestein (1) en Tess Wester (1) scoorden 100%.