WOS
Archief

In het OchtendMagazine: Midden-Delfland Vereniging tegen Blankenburgtunnel en handbaldames winnen van Frankrijk

Vanmorgen deed de Midden-Delfland Vereniging in het OchtendMagazine een opvallende oproep. Verder blikten we terug op de gewonnen wedstrijd van de handbaldames op het EK in Zweden en keken we vooruit naar een bijzondere musical die dit weekend opgevoerd wordt.

Midden-Delfland Vereniging: "Kom dinsdag naar Den Haag als de Raad van State over de Blankenburgtunnel spreekt!"

De Raad van State buigt zich aanstaande dinsdag over de Blankenburgtunnel. Het beroep tegen de beslissing van minister Schultz van Verkeer om de tunnel aan te leggen is ingediend door onder meer Natuurmonumenten, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland en de Midden-Delfland Vereniging. Het is hun laatste kans om de tunnel tegen te houden en daarom roept de Midden-Delfland Vereniging iedereen op om dinsdag naar Den Haag te komen. De uitspraak laat overigens nog wel enkele maanden op zich wachten. Heleen Paalvast van de Midden-Delfland Vereniging legt uit waarom de tunnel er niet moet komen.

Harold heeft de duiven gekeurd! Maar ging het eerlijk?

Zoals elke vrijdag spraken we ook vanmorgen met Harold de Duivenman. In een poging een serieus gesprek te voeren, blikten we terug op de duivenkeuring van vorige week. Harold mocht duiven keuren. Maar waar lette hij op? Op de duiven? Of op eigenaresses van de duiven?

EK Handbal: Dames winnen van Frankrijk!

Yvette Broch heeft zich donderdagavond met de Nederlandse handbalsters op fraaie wijze geplaatst voor de tweede ronde van het Europees kampioenschap in Zweden. Bij rust keken de dames nog tegen een achterstand van 7-12 aan tegen Frankrijk, maar uiteindelijk wisten zij een overwinning van 18-17 uit het vuur te slepen. De Westlandse Broch kwam in die wedstrijd niet tot scoren. We blikken terug met sportverslaggever Stefan van Eijk. Ook keken we vooruit naar de sportwedstrijden van komend weekend.

Musical Hotel Esteria in Ontmoetingskerk in Naaldwijk

Op 9, 10 en 11 december wordt de musical 'Hotel Esteria' opgevoerd in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk. Een kerstverhaal in een modern jasje. Het verhaal speelt zich af in een vijf-sterren hotel in de dagen voor Kerst. Het is bar winterweer en er arriveren diverse gasten, zowel verwacht als onverwacht. De komst van een ster brengt onrust en verwarring onder het personeel.... Kijk voor meer informatie op www.musicalpgn.nl.

Crowdfunding voor reparatie van busje van 25-jarige Marvin

De 25-jarige zwaar gehandicapte Marvin uit Oestgeest is een crowdfundingsactie gestart om zijn busje te laten maken. De auto staat in onderhoud bij een bedrijf in Naaldwijk. Marvin zit al twee weken noodgedwongen thuis. Wie Marvin wil helpen om uit de kosten van de reparatie te komen, kan zijn crowdfundingsactie vinden via dreamordonate.nl of via zijn Facebookpagina. Hij heeft ongeveer 3500 euro nodig.

David Bowie op 1 in Memorial Top 40

Traditioneel wordt op de sterfdag van John Lennon de Memorial Top 40 gedraaid in museum RockArt in Hoek van Holland. Dit jaar staat de in januari overleden zanger David Bowie op de eerste plaats met het nummer Heroes. De top 3 wordt gecompleteerd door Amy Winehouse met Back To Black en Herman Brood met Saturday Night. Eerdere jaren werd op deze dag extra aandacht geschonken aan John Lennon, Mariska Veres, Herman Brood, Freddie Mercury, Elvis en Ton van der Kleij. Dit jaar werd in het bijzonder Eddy Christiani herdacht.

Regionieuws

Ook vanmorgen bracht nieuwslezer Dennis van Schie ons op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio. Morgen is het zaterdag en dus hoor je dan Leo Bouma van 7 tot 10 op WOS Radio. Maandag is Hildo Göbel er weer met het OchtendMagazine.