WOS
Archief

Geluidswal in Maassluis laat op zich wachten

Het gaat voorlopig nog wel even duren voordat er echt werk gemaakt wordt van een verhoging en eventueel een uitbreiding van de geluidswal langs de A20 in Maassluis. Dit blijkt uit de beantwoording van vragen, die meerdere politieke partijen aan het Maassluise college van burgemeester en wethouders hebben gesteld.

Eerst zullen zaken als vergunningen, inrichtingen van de geluidswal, maar ook inpassing in de omgeving zorgvuldig bestudeerd moeten worden, zo stelt het college. "Concluderend stellen wij dat de aanleg van een geluidswal onze positieve inzet en aandacht heeft, dat wij enkele belangrijke aspecten om dat mogelijk maken momenteel nader onderzoeken en u daarover begin 2017 nader zullen informeren."

Bewoners die langs de A20 wonen zijn in gesprek geraakt met onder meer projectontwikkelaar Wilgenrijk over mogelijke hulp bij het realiseren van een verbeterde geluidswal. Het college zegt dat hij in het project plantechnische ondersteuning kan verlenen, maar dat dit pas in een later stadium relevant is. Wel wordt er tijdens een themabijeenkomst van de gemeenteraad op 13 december informatie gegeven over een notitie waaraan gewerkt wordt.

Categorieen:
MaassluisPolitiek