WOS
Archief

Danny Ploegaert

Vooruitblik zaterdagvoetbal: Honselersdijk ontvangt HVC'10

Komende zaterdag neemt Excelsior Maassluis het in eigen huis op tegen nummer drie AFC, treffen Honselersdijk en HVC'10 elkaar in een regioderby en krijgt Lyra een zware kluif aan koploper Te Werve.

Tweede divisie

Excelsior Maassluis ontvangt aan de Lavendelstraat AFC. De Amsterdamse ploeg staat op plaats drie en heeft twee punten meer dan de tricolores. Bij winst gaat Excelsior Maassluis op de ranglijst over de opponent heen. Excelsior Maassluis heeft in de acht thuiswedstrijden vijf keer de nul achterin weten te houden.

Eerste klasse B

Voor FC 's-Gravenzande speelt voor het ingaan van de winterstop een topper tegen Deltasport. De Vlaardingse ploeg staat vierde met drie punten minder dan de 's-Gravenzanders. Bij winst en puntverlies van koploper Nootdorp gaat FC 's-Gravenzande als koploper de winterstop in.

Westlandia treft in Brielle één van de topploegen. Voor de Naaldwijkse ploeg is het van belang om punten te sprokkelen tegen dit soort tegenstanders. Mocht Westlandia stunten tegen Brielle, dan blijft het in het spoor van de grote middenmoot. Bij verlies en winst van ARC komt de elfde plaats dichterbij.

Tweede klasse C

In de tweede periode spelen de regioploegen vooralsnog geen rol van betekenis. Honselersdijk ontvangt op sportpark De Strijphorst streekgenoot HVC'10. De thuisploeg zal na het verlies tegen hekkensluiter Kethel Spaland gebrand zijn om de drie punten te behalen. Voordeel is dan dat het verder wegloopt van de onderste ploegen. HVC'10 kan voor de derde keer op rij ongeslagen blijven en in het spoor blijven van de ploegen boven zich in strijd om een ticket voor de nacompetitie.

VDL treft Soccer Boys, dat twee punten meer heeft. De nummer elf zal moeten winnen om aansluiting te behouden met de ploegen die net veilig zijn. VDL wist van de acht duels maar één wedstrijd te winnen en verloor zeven keer. Wint Soccer Boys, dan is deze ploeg voorlopig uit zicht van VDL.

Lyra krijgt de zwaarst mogelijke opponent van het seizoen. In Rijswijk is koploper Te Werve de gastheer. Te Werve laat zich de laatste wedstrijden verrassen door de tegenstander en haalt ternauwernood een overwinning binnen. Vorige week verloor Te Werve van HVC'10. Lyra won van de laatste zes wedstrijden één keer, speelde één keer gelijk en verloor vier keer, waaronder de laatste twee wedstrijden.

Sportclub Monster verloor vorige week van Socces Boys, maar blijft lastig te verslaan. Nu gaat sportclub Monster op bezoek bij Valken'68 dat thuis pas eenmaal eerder tegen een regiogenoot speelde. In Valkenburg verloor VDL met 3-0.