Archief
Google Streetview

Google Streetview

Provincie wil meedenken over vaarroutes tussen Westland en Den Haag

De provincie Zuid-Holland wil graag meedenken over het verbeteren van vaarroutes tussen het Westland en Den Haag, als daar behoefte aan is. Dat laat het college van Gedeputeerde Staten weten na vragen van de provinciale CDA-fractie.

Op dit moment zijn er twee vaarverbindingen tussen het Westland en de stad Den Haag. De eerste is de Rijnerwatering op de grens van Den Haag en Rijswijk, die van de Zweth ter hoogte van Tennet richting De Laak gaat. Dat is een smalle watergang met krappe bochten en lage bruggen, waar men alleen met een ontheffing mag varen.

De tweede vaarverbinding loopt tussen de Holle Watering en De Laak in Den Haag, parallel aan de Erasmusweg. Eerder al liet de gemeente Westland weten dat die doorgang veel belangrijker is, omdat deze vaarweg vier uur korter is dan de Rijnerwatering. Maar om deze vaarroute te realiseren, moet er nog veel gebeuren.

Vaarroutes tussen Westland en Den Haag zijn de laatste tijd erg actueel, omdat het Varend Corso Westland volgend jaar naar de Hofstad wil varen. In januari wordt meer duidelijk over de definitieve route.

Categorieen:
WestlandPolitiek