WOS
Archief

In het OchtendMagazine: Vurig pleidooi voor behoud Corso-Westlanddag op zaterdag en Lennon Memorial Day

Vanmorgen hield Alphons de Wit in het OchtendMagazine een vurig pleidooi voor het behoud van de Westlanddag bij het Varend Corso op zaterdag. We spraken met Jaap Schut over de Lennon Memorial Day, we hadden aandacht voor de stoere Youp en we blikten vooruit op Lichtjesavond.

Alphons de Wit houdt vurig pleidooi voor behoud Westlanddag Varend Corso op zaterdag

Het Varend Corso zal komende zomer ook Den Haag en Scheveningen aandoen. Er gaan geruchten dat daardoor de Westlanddag niet meer op zaterdag, maar op zondag zal worden gehouden. Columnist en WOS TV presentator Alphons de Wit vindt dat de Westlanddag op zaterdag behouden moet blijven. Op WOS Radio hield hij een vurig pleidooi.

Memorial Top 40 in Museum RockArt

Ieder jaar op 8 december, de sterfdag van John Lennon, organiseert Museum RockArt de 'Memorial Day'. Deze dag worden overleden muzikanten herdacht. Vanaf 13.00 uur wordt in het museum de Memorial Top 40 gedraaid. Elk jaar wordt er bijzondere aandacht besteed aan een overleden artiest. Eerdere jaren waren dat John Lennon, Mariska Veres, Herman Brood, Freddie Mercury, Elvis en Ton van der Kleij. Dit jaar wordt in het bijzonder Eddy Christiani herdacht.Youp (10) loopt de hele winter in korte broek!


De 10-jarige Youp Spaan loopt de hele winter in zijn korte broek. Hij doet dat om geld in te zamelen voor zijn klasgenoot en vriend Daniël van de Bernadetteschool in Naaldwijk. Bij Daniël is lymfklierkanker geconstateerd. Youp wil tot de zomer minimaal 1000 euro inzamelen. Via blotebenenvoorkika@gmail.com kan je een sponsorbrief aanvragen om Youp te steunen. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Het vervallen pand van bakkerij Bom wordt eindelijk gesloopt

De vervallen bakkerij aan de Kerkstraat in Kwintsheul is omwonenden al tijden een doorn in het oog. Er zit een groot gat in dak. Het gat is gemaakt om te voorkomen dat krakers het pand betrekken. Maar omwonenden zijn bang dat er brand uitbreekt als er vuurwerk naar binnen wordt gegooid. Volgende week zal het pand eindelijk worden gesloopt. Als de eigenaar het pand niet weghaalt, dan laat de gemeente het pand op kosten van de eigenaren slopen.

Sinterklaas uitgezwaaid in Hoek van Holland

Honderden kinderen, papa's en mama's hebben woensdagavond Sinterklaas gedag gezegd. De goedheiligman kwam in een brandweerwagen naar de Berghaven van Hoek van Holland, waar zijn stoomboot al warm lag te draaien. Een aantal Zwarte Pieten vond het zo leuk in Nederland, dat ze zich verstopt hadden in en rond de Berghaven. Maar toen Sinterklaas beloofde volgend jaar weer terug te komen, was het ijs gebroken en stapten de Pieten op de stoomboot. Hier en daar rolde een traan van verdriet over de kinderwangen, maar het feit dat Sinterklaas ook even van zijn rust moet genieten maakte een hoop goed. Rond 17.45 uur zette de stoomboot koers richting Spanje terwijl er vuurwerk klonk.

Lichtjesavond komt eraan

De sfeervolle maand december is aangebroken. Ook in Midden-Delfland worden weer allerlei sfeervolle activiteiten georganiseerd. De kerstboom wordt officieel ontstoken en ook Lichtjesavond komt er weer aan. Journaliste Gemma van Winden-Tetteroo uit Schipluiden praat ons bij.

Regionieuws

Ook vanmorgen hielden we je weer op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio. Morgenochtend presenteert Hildo weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.