WOS
Archief

Fred van der Ende

Expositie over toekomst gemeentehuis 's-Gravenzande

Geïnteresseerden kunnen vanaf vrijdag een blik werpen op toekomstschetsen van het gemeentehuis in 's-Gravenzande. Drie partijen mogen hun ideeën verder uitwerken, te weten New Lake 19 BV, Bouhuisen Groep en VolkerWessels.

Oorspronkelijk waren er elf inzendingen, waarvan er zes door de eerste selectie kwamen. Een van de voorwaarden was dat de karakteristieke voorgevel aan de Langestraat behouden blijft. Verder moeten de plannen financieel haalbaar zijn.

De expositie staat in het gemeentekantoor van 's-Gravenzande en is twee dagen in de week geopend. Dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. De expositie wordt eind januari weer weggehaald.

Hoe nu verder

De drie geselecteerde partijen moeten vóór 13 februari hun idee uitwerken tot een volwaardig plan en een bieding. Daarna zullen de klankbordgroep en de beoordelingscommissie die plannen onder de loep nemen en tot een gezamenlijk oordeel komen.

De deelnemer met het hoogst aantal punten en een positief beoordeelde bieding wordt voorgedragen aan B en W. Dit college beslist uiteindelijk om het advies wel of niet over te nemen en tot gunning over te gaan.