WOS
Archief

In het OchtendMagazine: WOS is bij politieinval en Yvette Broch trefzeker in tweede EK wedstrijd

De politie heeft vanmorgen vroeg in het Westland vijf 'zware jongens' opgepakt. Wij waren erbij. We spraken ook met handbalster Yvette Broch en we hadden het over kerststress.

Zaalhandbal: Nederland wint!


Het Nederlands damesteam met Yvette Broch uit Monster heeft het tweede groepsduel tijdens het EK in Zweden gewonnen. Oranje won met 30-21 van Polen. De ruststand was 14-11 in het voordeel van Nederland. Yvette Broch was trefzeker, alle drie haar doelpogingen slaagden. We blikten met haar terug op de wedstrijd en we keken vooruit naar de wedstrijd van morgen tegen de zware tegenstander Frankrijk.

WOS is erbij als politie 'zware jongen' van z'n bed ligt

De politie heeft woensdagochtend in Westland in alle vroegte vijf criminelen van hun bed gelicht. Ze worden verdacht van ernstige vergrijpen, waaronder het overvallen van mensen en het dreigen met vuurwapens. De hoofdverdachte is een 22-jarige man. Tijdens de inval verbleef hij in een leegstaand pand aan de Verdilaan in Naaldwijk. Een WOS cameraploeg was erbij toen de politie het huis binnenviel. Verslaggever Boudewijn Vermeer vertelt.

DJ Bombastic gaat recordpoging doen

De Westlandse DJ Bombastic gaat een recordpoging doen. Volgende week woensdag laat hij zich opsluiten op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Hij wil 85 uur aaneengesloten muziek draaien. Als dat lukt, komt hij in het Guinness Book of Records. Ook wil hij met de actie geld inzamelen voor goede doelen. Jezelf voorbereiden op zo'n uitdaging blijkt een stuk lastiger dan Bombastic aanvankelijk dacht.

Kerststress! Wat doe je er tegen?

December is niet alleen een gezellige maand, de decembermaand zorgt ook bij velen voor stress. Wat gaan we eten met kerst? Wie nodigen we uit? Wat doen we aan? Wie sturen we een kerstkaart? Wat doen we op oudejaarsavond? Voor iedereen die last heeft van kerststress, organiseren de bibliotheek in Naaldwijk en GGZ Delfland, de workshop omgaan met kerststress.

Veel cabaret in theater De Naald

In theater De Naald in Naaldwijk staat deze week veel cabaret op het programma. Tineke Schouten treedt twee avonden op. Ook Thijs van de Meeberg en Rayen Pandan spelen hun voorstellingen. Thijs van de Meeberg doet mee aan het Rabo Talentenconcours, Rayen Pandan won de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Kate van Elswijk vertelt.VVD wil dat boekwinkels ook drankjes mogen serveren, wat vindt de slijter daarvan?

Als het aan de landelijke VVD ligt, mag de kapper straks een drankje serveren en de boekhandel een blokje kaas. Nu mag dat vanwege strenge wetgeving niet. De VVD vindt die wetgeving ouderwets. Wij belden met een slijter in de regio en vroegen hem wat hij van die plannen vindt.

Cult Royale krijgt een opvolger

In 2015 kwam er na tien jaar een einde aan het huiskamerfestival Cult Royale in Schipluiden. In januari komt er een opvolger voor het festival. Het kleinschalige nieuwe evenement gaat 'Kouwe Kermis' heten. Over het programma laat de organisatie nog weinig los, maar de inwoners van Schipluiden kijken er nu al naar uit.Het regionieuws


Natuurlijk brachten we je ook vanmorgen weer op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio. Morgenochtend is er weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.