Zaalhandbal: Nederland wint eindelijk; Broch wederom 100% score

Het Nederlands damesteam met Yvette Broch uit Monster heeft het tweede groepsduel tijdens het EK in Zweden gewonnen. Oranje won met 30-21 van Polen. De ruststand was 14-11 in het voordeel van Nederland.

Nederland opende de score en sloot uiteindelijk de wedstrijd ook af met een treffer. Vanaf het begin bleek Nederland sterker dan de Polen. Het verschil in de eerste helft schommelde tussen twee en drie treffers. De ruststand was 14-11 voor Oranje. Na de pauze wist Nederland tussen minuut 35 en 40 het verschil te vergroten naar vijf treffers (14-19) en vijf minuten later was het verschil negen doelpunten (25-16). Bij een tussenstand van 27-16 werd het grootste verschil bereikt. De wedstrijd werd uitgespeeld en Nederland won met 30-21.

Yvette Broch was drie keer trefzeker uit drie pogingen. Voor de speelster van Gyor betekent het dat zij alle vijf doelpogingen over twee wedstrijden in doelpunten heeft weten om te zetten. Bij Nederland scoorden de volgende speelsters ook 100%: Danick Snelder (2), Nycke Groot (3), Michelle Goos (5) en oud-Quintus speelster Kelly Dulfer (1).

Aanstaande donderdag sluit Nederland de poulefase af tegen Frankrijk. Wil Nederland met twee punten naar de tweede ronde gaan en kans houden op de halve finale, dan is winst op Frankrijk noodzakelijk. De behaalde punten tegen de twee andere ploegen die doorgaan, tellen mee in de tweede groepsfase.