Archief
UN1EK

UN1EK

Debat over nieuwbouw Spectrum loopt met sisser af

Een raadsdebat over de te hoge kosten voor de geplande nieuwbouw van basisschool Het Spectrum in Maassluis is dinsdagavond met een sisser afgelopen. Hoewel de oppositiepartijen een extern onderzoek willen naar de gang van zaken rond de overschrijding van 1,1 miljoen euro, komt dat onderzoek er niet. Wethouder Keijzer zei wel toe met een feitenoverzicht te komen.

VSP-raadslid Ton Luijendijk (sinds kort behoort zijn partij tot de oppositie) gaf coalitiepartijen er flink van langs. Volgens hem is het heel simpel: "Of het adviesbureau ICS (die adviseerde in de aanbesteding - red.) heeft broddelwerk afgeleverd, of aannemers nemen ons in het ootje." Wethouder Keijzer wilde nog geen conclusie trekken. Hij wil dat er een feitenrelaas komt, zodat daaruit blijkt wat de oorzaak van de overschrijding van 30 procent is.

Maar dat gaat Luijendijk niet ver genoeg. Alle andere oppositiepartijen, minus twee raadsleden van Maassluis Belang, sloten zich bij de VSP aan en hebben om een extern onderzoek gevraagd in een ingediende motie. Maar een meerderheid voor die motie was er niet te vinden. De coalitie wil eerst een feitenrelaas. En als dat niet genoeg duidelijkheid geeft, dan kan er altijd nog een extern onderzoek gedaan worden, zo gaf Marcel 't Hart namens coalitiepartij CDA aan.

Bouw kan starten

Uiteindelijk kan er toch gestart worden met de bouw van de school, want de gehele raad heeft voor het raadsvoorstel gestemd om de benodigde 628.000 euro extra beschikbaar te stellen. En daarmee komt de wens van schoolbestuurder Eric Boerhout van scholenkoepel Un1ek, die insprak voor het debat, in vervulling: "Als de jeugd de toekomst heeft, verdienen ze slechts het beste."

Als alles nu verder goed verloopt, kunnen de leerlingen voor het einde van 2017 verhuizen naar het nieuwe gebouw.

Categorieen:
MaassluisPolitiek