Archief

Gerrit G. blijft achter de tralies

'Drugsdouanier' Gerrit G. uit 's-Gravenzande zit tijdens het vervolg van zijn rechtszaak weer achter de tralies. De Rotterdamse rechtbank besloot maandag dat hij blijft vastzitten, nadat hij afgelopen weekend weer was aangehouden. Volgens de rechtbank zijn er aanwijzingen dat G. zich weer aan strafbare feiten heeft schuldig gemaakt.

G. kwam vorig jaar oktober vrij, zodat hij voor zijn terminaal zieke vrouw kon zorgen. Maar de NOS meldde dat er geluidsopnames zijn, waarop G. te horen is en waaruit zou blijken dat hij tegen betaling nog altijd bereid is om te helpen bij de invoer van drugs in de Rotterdamse haven.

De Westlander voerde maandag in de rechtbank aan, dat hij benaderd was om inlichtingen over anderen te geven. Hij had in de gesprekken aangegeven mee te willen werken, omdat hij geld nodig had voor de medicijnen voor zijn vrouw. Hij erkende dat hij de telefoontjes bij de politie had moeten melden, maar dat hij daar niet mee bezig was geweest. Hij vroeg de rechtbank hem vrij te laten, om volgende week de as van zijn inmiddels overleden vrouw uit te kunnen strooien.

G. werd in april 2015 aangehouden nadat in de Rotterdamse haven een container uit Brazilië was gelost, waarin 400 kilo cocaïne met een straatwaarde van 14 miljoen euro werd gevonden. De 's-Gravenzander wordt ervan verdacht de smokkel geregeld te hebben. Hij wordt er ook van verdacht betrokken te zijn bij de invoer van een container met 3.000 kilo cocaïne in november vorig jaar. In zijn huis in 's-Gravenzande werd een tas met ruim 1,7 miljoen euro in beslag genomen.

Vorige week werd 16 jaar cel tegen hem geëist door het Openbaar Ministerie. Maandag zou de advocaat met zijn pleidooi beginnen, maar justitie wilden het proces stilleggen om al het materiaal uit te kunnen werken. De rechtszaak gaat op 14 december verder.