Zondagvoetbal: VELOwint weer; Westlandia en Den Hoorn gelijk

VELO heeft weer een overwinning aan het totaal toegevoegd en is inmiddels terug te vinden op de gedeelde derde plaats. Westlandia en Den Hoorn kwamen niet verder dan een gelijkspel.

Derde divisie B

Westlandia heeft de tweede plaats moeten afstaan na het gelijkspel in de topper tegen Quick'20. Op sportpark De Hoge Bomen was de ruststand 1-1. Doelman Edgar Leerdam behoedde zijn ploeg met enkele reddingen voor een achterstand bij rust. Na de pauze kwam Westlandia na 57 minuten op een 2-1 voorsprong. De thuisploeg verzuimde de voorsprong te vergroten en kreeg hier drie minuten voor tijd de rekening gepresenteerd. Quick'20 kwam langszij: 2-2. Dit werd ook de eindstand. Sensoy kopte diep in blessuretijd de bal op de kruising. Westlandia staat nu derde.

VELO heeft weer een overwinning aan het totaal toegevoegd. De Wateringse formatie won in Leiden voor de vijfde keer op rij. FC Boshuizen werd met 3-2 verslagen. VELO had in de eerste helft de tegenstander al op afstand gezet. De Wateringse ploeg leidde met 3-0. Na de pauze kwam FC Boshuizen knap terug. Een spannende slotfase volgde, waarin VELO de drie punten veilig wist te stellen. FC Boshuizen en VELO hebben nu evenveel punten en staan gedeeld derde.

Na vier wedstrijden zonder tegendoelpunt moest Den Hoorn in de uitwedstrijd tegen RKDEO twee doelpunten incasseren. Het leverde zo waar een puntendeling op. Het was het vierde gelijkspel van Den Hoorn. Het leek lange tijd een overwinning te worden voor Den Hoorn. De ruststand was 2-1 in het voordeel van de ploeg uit Midden-Delfland. RKDEO wist negen minuten voor tijd de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Den Hoorn blijft koploper en heeft drie punten voorsprong op RVC'33. Aanstaande zondag komt RVC'33 op bezoek bij Den Hoorn.