WOS
Archief

Dames VELO

Zaalhandbal: DIOS wint ruim; VELO verrast tegen koploper

DIOS sloot een fantastische periode van zeven wedstrijden af met een ruime overwinning. VELO verraste door koploper VOC een punt af te snoepen. Westlandia en de reserves van Quintus wonnen hun wedstrijd. De reserves van Westlandia speelden gelijk.

Heren

Eerste divisie

DIOS heeft de tweede periode perfect afgesloten. In de Ballonhal won DIOS ook de zevende wedstrijd. Sittardia 2 werd met een grote nederlaag terug naar Limburg gestuurd. Omdat BFC op zaterdagavond al verloor, had DIOS voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sittardia de tweede periode al binnengehaald. Het is de derde keer in de historie dat DIOS zich plaatst voor de nacompetitie. Tweemaal als periodekampioen en eenmaal als vervanger van de kampioen.

In de Ballonhal was al snel duidelijk dat het DIOS alles aangelegen was om de wedstrijd in winst om te zetten. De ruststand was 16-6 in het voordeel van de ploeg uit Midden-Delfland. Na de pauze was het wedstrijdbeeld hetzelfde. DIOS was sterker dan de opponent en won met 30-14. Niet alleen de topscorers Frank Snelder (9 keer raak) en Frank Koole (8 keer raak) waren in vorm ook Ruud de Jong en Barry Duijndam speelden een prima wedstrijd. Niets ten na dele van de overige spelers van de ploeg, want het was wederom een teamprestatie.

Dames

Eerste divisie

De tweede periodetitel is gewonnen door koploper DSVD. Het won ternauwernood van Gemini (26-25). De reserves van Virto/Quintus hadden alleen kans op deze prijs bij puntverlies van DSVD. Desondanks het mislopen van de periodetitel speelde Quintus in de Eekhouthal een prima wedstrijd tegen Targos BEVO. De dekking stond goed met een prima keepende Laura Govaarts en de doelpunten ontstonden veelal uit de eerste en tweede fase. Tara Engelvaart maakte haar debuut en bekroonde dit met een doelpunt. De ruststand was 14-6 in het voordeel van de Heulse ploeg. De winst werd met 34-18 binnengehaald door Quintus.

Tweede divisie B

Veneco/VELO heeft een prima prestatie geleverd tegen de reserves van Succes Schoonmaak/VOC. Aan de Noordweg in Wateringen wist VELO voor de vijfde keer op rij ongeslagen te blijven. De Wateringse ploeg draait met de week beter en behaalde bijna nog het volle pond tegen de Amsterdamse koploper. Door het verlies staat VOC nu derde op één punt van Westsite en BFC. Na de eerste helft keer VELO nog tegen een achterstand aan: 11-12. Na de pauze ontspon zich een boeiende handbalwedstrijd, welke onbeslist eindigde: 27-27.

De thuiswedstrijd van WPK/Westlandia leverde voor de Naaldwijkse ploeg de vijfde overwinning op. Westlandia heeft thuis nog geen punt verloren net als VOC 2 en Westsite. AES Arnhem werd met een 20-16 nederlaag naar huis gestuurd. De ruststand was 12-8 in het voordeel van de thuisploeg.

Hoofdklasse D

In de strijd om lijfsbehoud heeft het reserveteam van WPK/Westlandia een punt overgehouden aan het duel tegen sc Twist. In Vlaardingen eindigde de wedstrijd in een 18-18 gelijkspel. Westlandia staat nu op plaats negen en heeft één punt voorsprong op Schipluiden. Nummer elf ROAC volgt op twee punten. De nummer elf speelt p/d-wedstrijden aan het eind van het seizoen.