foto Ruud de Jong WOS Media

Zaterdagvoetbal: HVC'10 verrast Te Werve; Excelsior M wint in Arnhem

HVC'10 heeft voor een verrassing gezorgd door met 3-2 te winnen van Te Werve. De overige ploegen uit de regio verloren in de tweede klasse, waardoor het onderin zeer spannend wordt. Excelsior Maassluis won met 2-0 van Jong Vitesse. FC 's-Gravenzande kroop weer dichterbij Nootdorp. De koploper speelde gelijk tegen Westlandia en FC 's-Gravenzande won van Forum Sport.

Excelsior Maassluis heeft op Papendal met 2-0 gewonnen van Jong Vitesse, dat afgelopen week drie punten kwijtraakte in verband met het opstellen van een onreglementair opgestelde speler. Voor de tricolores was het al weer de zevende wedstrijd waarin het achterin de "nul" wist te houden.

Westlandia heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen koploper Nootdorp. De wedstrijd eindigde zoals deze begonnen was: 0-0. Het was voor de Naaldwijkse de tweede (uit)wedstrijd waarin niet gescoord werd dit seizoen. Westlandia zakt van plaats acht naar plaats tien.

FC 's-Gravenzande profiteerde van het puntverlies van Nootdorp. De 's-Gravenzandse ploeg won met 2-1 van Forum Sport. Forum Sport kwam voor rust op 1-0. Na de pauze boog FC 's-Gravenzande de stand binnen vier minuten om in een 2-1 voorsprong. Tussen minuut 65 en 69 scoorde de nummer twee van de ranglijst. FC 's-Gravenzande blijft op plaats twee staan.

HVC'10 heeft een matige reeks van vijf wedstrijden weten af te sluiten met een mooie overwinning op Te Werve. Op sportpark De Rondgang nam de thuisploeg een 2-0 voorsprong. Te Werve scoorde na de 2-0 snel de tegentreffer. De bezoekers kwamen terug tot 2-2. Wesley van der Est scoorde de winnende treffer. Te Werve verloor voor de tweede keer aan de Waterweg, want enkele weken geleden verloor het van VDL. HVC'10 blijft zevende op de ranglijst.

Honselersdijk gaf trainer Piet Boon na zijn contractverlenging geen cadeau. De Honselse ploeg ging met 1-0 onderuit tegen Kethel Spaland. Het was de eerste overwinning van Kethel Spaland in deze competitie. Voor Honselersdijk was het pas de tweede wedstrijd van het seizoen waarin in het niet wist te scoren.

VDL heeft een zure en dure nederlaag geleden tegen UVS. In de kelder van deze klasse won UVS met 1-0 en stijgt door deze overwinning twee plaatsen op de ranglijst en staat nu tiende. VDL zakte door de tweede nederlaag op rij naar de voorlaatste plaats.

Lyra heeft de tweede nederlaag op rij geleden. Het is voor de derde keer dit seizoen dat Lyra zo'n reeks neer wist te zetten. Op sportpark De Zweth won Valken'68 met 4-2. Lyra zakt van plaats tien naar plaats twaalf.

Het tweede degradatieduel in deze klasse leverde wederom geen overwinning op voor een regioploeg. Sportclub Monster verslikte zich in Soccer Boys. Op sportpark Polanen kwamen de bezoekers vroeg na rust op voorsprong. In de resterende speeltijd kon de thuisploeg niet tot score komen. Voor sportclub Monster kwam een serie van zes wedstrijden zonder nederlaag tot een einde na de 1-0 nederlaag. Sportclub Monster staat nog steeds op plaats negen.