WOS
Archief

Laatste Oordeel mogelijk naar Dorpskerk

Het drieluik 'Het Laatste Oordeel' uit de zestiende eeuw, dat in het gemeentekantoor in 's-Gravenzande hangt, wordt mogelijk eigendom van de Dorpskerk en daar geƫxposeerd. Dat schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van Westland Verstandig.

Een en ander is afhankelijk van de nog op te stellen beleidsvisie kunst en de voorwaarden die zijn gesteld, toen het drieluik aan de gemeente werd geschonken. Bovendien eist het Historisch Archief Westland dat er goede klimatologische omstandigheden in de expositieruimte zijn en dat het kerkbestuur de verzekering overneemt. Het drieluik is voor 226.892 euro verzekerd.Het college geeft aan dat er een inventarisatie is gemaakt van de kunstvoorwerpen en waardevolle objecten in diverse gemeentekantoren. Die moeten niet opgeslagen worden, maar getoond of van de hand gedaan worden. Dat laatste zal worden aangegeven in de beleidsvisie. Daarin wordt ook een voorstel gedaan over het exposeren van de collectie waardevolle objecten.

Delen van de collectie zullen worden geƫxposeerd in het nieuwe gemeentehuis aan de Verdilaan en er zal een reizende wisseltentoonstelling worden samengesteld voor bijvoorbeeld de plaatselijke bibliotheken, aldus het college.