Archief

In het OchtendMagazine: Suprise-expositie in Naaldwijk en hoe veilig is de auto?

In de aanloop naar Sinterklaas namen we vanmorgen in OchtendMagazine onder andere een kijkje bij een expositie van suprises. Ook namen we een kijkje in Kwintsheul: Wat vinden Heulenaren ervan dat er nog steeds geen supermarkt is?

Surprise-expositie in de Bernadetteschool

Het maken van een mooie surprise is best een klus, velen maken er veel werk van. Bij de Bernadetteschool in Naaldwijk vinden ze het jammer dat de surprises maar heel even bekeken worden. Daarom is de aula van de school ingericht als expositieruimte, waar alle surprises zijn opgesteld. Leerlingen en hun ouders kunnen de knutselwerken vandaag en morgen bekijken. Voor wie een surprise is, is niet te zien.

Harold de Duivenman gaat duiven keuren

Het duivenseizoen is al een tijdje voorbij, maar dat betekent niet dat duivenliefhebbers stil zitten. In Delft is komend weekend een expositie. De duiven zullen worden gekeurd door niemand minder dan Harold de Duivenman. Maar hoe doet Harold dat? Heeft hij duidelijke criteria voor zijn keuring? Of oordeelt hij op gevoel?

Sport: Gaat Excelsior Maassluis voor de tweede periodetitel?

Excelsior Maassluis voetbalt komend weekend tegen Jong Vitesse. De Maassluizers zijn nog in de race voor de tweede periodetitel, maar dan zullen ze wel moeten winnen. Er wordt in het weekend ook gehandbald. De mannen van Quintus hebben in de BeNe-League al dertien wedstrijden op rij niet gewonnen. Gaat het ze zaterdag wel lukken tegen Hurrie-Up? Stefan van Eijk praat ons bij over het sportprogramma voor komend weekend.

Verkeer: Hoe veilig is de auto?

Er is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het wegennet in de regio. Deze week doet verslaggeefster Diana de Bruijn onderzoek naar hoe de bereikbaarheid ervaren wordt. Ze sprak eerder met onder andere een klaar-over, een transportplanner en de Westlandse wethouder Verkeer. Vandaag praat ze met een autodealer: hoe veilig zijn auto's?

Nog steeds geen duidelijkheid over de supermarkt in Kwintsheul

In 2012 brandde de supermarkt in Kwintsheul af. De bouw van het nieuwe pand is grotendeels klaar, toch gaat het waarschijnlijk nog even duren voordat de nieuwe supermarkt de deuren opent. Het is nog altijd niet bekend welke supermarktformule in het pand komt. Ook dreigt de pinautomaat in Kwintsheul te verdwijnen. Wat vinden de inwoners daarvan?

Zin om te zingen? Dat kan in Op Hodenpijl

Het Westlands Mannenkoor, Koor 4 Fun, Koor Geen Gehoor; in onze regio zijn veel koren actief. Heb je zin om één keer met een koor mee te zingen? Dat kan in het kerkje van Op Hodenpijl in Schipluiden. Merel Kester vertelt er alles over. Maar gaat ze zelf ook meezingen?

Het Regionieuws

Natuurlijk brachten we je ook vanmorgen weer op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio. Hildo praat je bij. Zaterdagmorgen hoor je Leo Bouma op WOS Radio. Het OchtendMagazine is er maandag weer.