WOS
Archief

Archieffoto Danny Ploegaert

Vooruitblik zaterdagvoetbal: Westlandia tegen koploper Nootdorp

Komende zaterdag moet Excelsior Maassluis winnen bij Jong Vitesse om kans te blijven houden op de tweede periode, neemt Westlandia het op tegen koploper Nootdorp en hoopt HVC'10 de reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning te doorbreken tegen Te Werve.

Tweede divisie

Excelsior Maassluis gaat op bezoek bij Jong Vitesse, dat deze week drie punten in mindering kreeg. Om mee te kunnen doen in de tweede periode zullen de tricolores moeten winnen in sportcentrum Papendal. Jong Vitesse won thuis vier keer, speelde twee keer gelijk en verloor twee keer. Excelsior Maassluis won op vreemde bodem drie keer, verloor drie keer en speelde één keer gelijk.

Eerste klasse B

Westlandia krijgt een zware beproeving. De Naaldwijkse ploeg gaat op bezoek bij Nootdorp. De koploper verloor vorige week bij FC 's-Gravenzande en zal op revanche belust zijn. Datzelfde zal ook voor Westlandia gelden, want Sportlust'46 bleek net te sterk.

Mocht Westlandia kunnen stunten, dan kan FC 's-Gravenzande bij winst op Forum Sport naast Nootdorp op de ranglijst komen. Op basis van een beter doelsaldo zal FC 's-Gravenzande voor de eerste keer dit seizoen de ranglijst aanvoeren. FC 's-Gravenzande gaat op bezoek in Voorburg.

Tweede klasse C

HVC'10 krijgt een zware dobber om de matige reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning te beëindigen. Op sportpark De Rondgang komt titelkandidaat Te Werve op bezoek. Te Werve heeft tegen de voorgaande drie regioploegen (VDL, sc Monster en Honselersdijk) eenmaal gewonnen, eenmaal verloren en eenmaal de punten gedeeld.

Lyra ontvangt op sportpark De Zweth Valken'68. De Lierse ploeg zal zich willen revancheren voor de 5-0 nederlaag van afgelopen week tegen UVS. Bij winst komt Lyra dichterbij Valken'68, dat op plaats zes negen punten meer heeft.

VDL en UVS ontmoeten elkaar in een degradatieduel. Plaats van handeling is Maassluis. Het verschil tussen VDL (nummer 11) en UVS (nummer 12) bedraagt één punt in het voordeel van VDL. De thuisploeg behaalde zeven van de negen punten in eigen huis. UVS behaalde pas één punt in uitduels.

Honselersdijk heeft voorafgaand aan de wedstrijd tegen hekkensluiter Kethel Spaland de drie punten op papier al binnen, maar het zal lastig worden om de drie punten binnen te halen. Kethel Spaland geeft zich niet zomaar gewonnen, merkte DSO vorige week.

Sportclub Monster ontvangt op eigen terrein DoCos. Op sportpark Polanen verdedigt de thuisploeg een reeks van zes wedstrijden zonder nederlaag. Bij winst komt sportclub Monster op drie punten van nummer vijf DoCos.