WOS
Archief

Alleen taakstraf voor Naaldwijkse hennepteler

Een 52-jarige Naaldwijker is voor het telen van hennep veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Dat is een aanzienlijk mildere straf dan door het Openbaar Ministerie was geëist. Hem wachtte ook nog een financiële meevaller bij de Haagse rechtbank, want de door justitie verlangde 'pluk-ze boete' van anderhalve ton werd geschrapt.

De man was in februari vorig jaar tijdens een controle op de A4 bij Leidschendam betrapt op het vervoer van 10 zakken met hennepafval. Verder onderzoek leidde naar een bedrijfspand van de Naaldwijker in Ter Aar. Daar werden bijna 1.900 hennepplanten aangetroffen.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een celstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Behalve de nu opgelegde taakstraf heeft de rechtbank ook een stok achter de deur gezet. Indien de Naaldwijker binnen een jaar opnieuw met hennep in de fout gaat, moet hij alsnog twee maanden de cel in.Boete geschrapt

Aanvankelijk wilde justitie een 'pluk-ze boete' van ruim twee ton opgelegd zien, maar die eis werd tijdens de rechtszaak verlaagd tot bijna anderehalve ton. Deze "vordering ter ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel" is door de rechtbank afgewezen. Er werd door de man geen voordeel behaald, want de oogst was mislukt.

Categorieen:
Naaldwijk112