Archief

Careyn blijft op zwarte lijst zorginstellingen

Zorginstelling Careyn blijft op de lijst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg met instellingen, waar de veiligheid en kwaliteit van zorg te wensen overlaat. Careyn heeft een aanwijzing gekregen, wat inhoudt dat de organistatie binnen de door de inspectie gestelde termijn volledig moet voldoen aan de normen voor goede zorg. Daarvoor is een externe projectleider aangesteld.

De voorzitter van de raad van bestuur, Rob van Dam, erkent op de website van Careyn dat ondanks grote inspanningen de verbeteraanpak onvoldoende resultaat heeft opgeleverd, onder meer op het gebied van personele bezetting. Daarom heeft hij besloten plaats te maken voor een nieuwe bestuurder. De raad van toezicht heeft Harry Luik (63) per 1 november benoemd als tijdelijk voorzitter van de raad van bestuur.

Het nieuws over de geactualiseerde zwarte lijst van de Inspectie heeft in Westland geleid tot vragen van de CDA-raadsfractie. Het CDA wil van het college weten hoe de huizen van Careyn die binnen Gemeente Westland zijn gevestigd, alsmede de thuiszorg, worden beoordeeld door de inspectie. Ook wil het CDA van het college de garantie dat gesprekken over een goede bestemming van gebouw De Ark in Wateringen volgens planning doorgang vinden.