Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Sloopvergunning vereist voor 'Bompand'

De voormalige bakkerij van Bom aan de Kerkstraat in Kwintsheul kan niet zomaar gesloopt worden. Een hiervoor te verlenen sloopvergunning dient eerst gedurende zes weken ter inzage te liggen. Dat verklaarde burgemeester Van der Tak donderdagavond in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

De kwestie rond het onbewoonbare pand, eerder onder de aandacht gebracht door de LPF, was nu aangekaart door Westland Verstandig. Dit gebeurde naar aanleiding van een zogeheten handhavingsverzoek van voormalig raadslid Claudia Vis, die zich als omwonende zorgen maakt over de veiligheid. Reden: het pand is namens de eigenaar ten dele vernield om eventuele krakers de lust tot bewoning te ontnemen. Er is volgens Van der Tak overigens geen gevaar voor eventuele asbestbesmetting, want op dit aspect is het pand gesaneerd.

'Half slopen mag wél?'

Een sloopvergunning is in een aantal gevallen nodig, bijvoorbeeld als een pand onderdeel uitmaakt van een 'karakteristiek gebied'. In andere gevallen kan namelijk volstaan worden met een melding. D66-raadslid Maxim van Ooijen toonde zich uiterst verbaasd: "Dus half slopen mag wél, maar voor hélemaal slopen is een vergunning vereist?!" Burgemeester Van der Tak kon niet anders dan deze lezing bevestigen.

Overigens wil Van der Tak het pand ruimschoots voor de jaarwisseling weg hebben. Hij heeft in bepaalde gevallen de bevoegdheid om dit af te dwingen.

Categorieen:
Westland Politiek