WOS
Archief

Archief WOS Media

'Bompand' volgende week onder de slopershamer

De voormalige bakkerij van Bom aan de Kerkstraat 77 in Kwintsheul zal in de loop van volgende week worden gesloopt. Dat heeft de eigenaar van het pand toegezegd, zo verklaarde burgemeester Van der Tak dinsdagavond in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

Eind oktober had Van der Tak gesteld, dat het pand niet zomaar gesloopt kon worden. Er zou eerst een vergunning moeten worden aangevraagd, die zes weken ter inzage zou moeten liggen. Die stelling bleek op een misverstand te berusten. Verondersteld werd, dat het pand nog binnen het winkelgebied van Kwintsheul viel, maar een nadere bestudering wees uit dat de locatie er net buiten ligt, kon de burgemeester nu melden.

Zorgen bij omwonenden

Er was bij de gemeente een zogeheten handhavingsverzoek ingediend door twee omwonenden, die zich zorgen maakten over de veiligheid. Reden: het pand is namens de eigenaar ten dele vernield om eventuele krakers de lust tot bewoning te ontnemen.

Indien uiteindelijk toch niet met de sloop zou worden begonnen, laat Van der Tak het pand vóór de jaarwisseling op kosten van de eigenaar neerhalen, was zijn toezegging op vragen van LPF-Westland.

Categorieen:
WestlandPolitiek