Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Rotte kiezen in Westlands straatbeeld

Iedere dorpskern in onze regio heeft ze: plekken waar de verpauring is toegeslagen en niemand tijd in steekt. Een van die 'rotte kiezen' is de Haïtimuur aan de Verdilaan in Naaldwijk. Het bouwwerk staat er sinds 2010 en was bedoeld voor slachtoffers van een zware aardbeving in Haïti. Voor 50 euro kon men een steen kopen.

De muur is inmiddels ernstig vervallen. Naamplaatjes van sponsors laten los en plakkaten ontbreken. Als klap op de vuurpijl is een deel van de muur gesloopt. Volgens de overburen gebeurde dat op een zaterdagavond door jongeren "met een slokkie op". D66 wil dat de gemeente de entree van het centrum aanpakt.

In Kwintsheul hebben de inwoners te maken met de voormalige bakkerij van Bom. Het huis op de kruising Kerkstraat met Vorkotterstraat staat al jaren leeg en onlangs heeft de aannemer een hap uit het dak genomen, in de hoop dat dat krakers afschrikt.

De WOS ging de straat om te peilen hoe er over het huis gedacht wordt in Kwintsheul. Iedereen die werd aangesproken vindt dat het huis weg moet. Het pand staat letterlijk 'in de weg' voor verkeer vanuit de Vorkotterstraat. De passentanten noemen het geen gezicht en vinden de aanblik vooral triest voor de voormalige bewoners van de bakkerij.

Wat LPF Westland betreft gaat het pand zo snel mogelijk tegen de vlakte. Volgens de partij zit Kwintsheul niet te wachten op een nieuwe brand, refererend aan de grote fik in de Albert Heijn begin 2012. Op de plek van de bakkerij komt een appartementenblok. De LPF stelt de kwestie donderdagavond aan de orde.

De WOS nam dinsdag een kijkje in Kwintsheul en Naaldwijk en sprak met wat omwonenden.