Archief
Google Maps 1

Google Maps 1

Politie treedt op tegen motoroverlast bij Schipluiden

Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland heeft de politie opdracht gegeven op te treden tegen overlast van motorrijders op de Rijksstraatweg (N468) langs Schipluiden. Dat schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van VVD-fractievoorzitter Van Dooremaal.

Van Dooremaal stelde eerder dat de weg door motorrijders geregeld gebruikt wordt als racebaan. Het gedeelte tussen de beide aansluitingen met de Dorpsstraat is ruimer van opzet en nodigt uit om harder te rijden. Dat levert een hoop herrie op in de nabijgelegen woonwijk; bewoners worden er horendol van.

Volgens Rodenburg gaat het hier niet om 'gewone' snelheidsovertredingen, maar om "asociaal verkeersgedrag". De aanpak hiervan heeft hoge prioriteit gekregen in het Midden-Delflandse veiligheidsbeleid. "De burgemeester heeft in zijn reguliere overleg met de politie op 25 juli dit nog eens onder de aandacht gebracht met de instructie om adequaat en handhavend op te treden." Binnenkort moeten de resultaten hiervan bekend worden.

De burgemeester heeft ook gesproken met de wegbeheerder, de provincie Zuid-Holland, over een reconstructie van de N468. Daarbij zijn onder meer het aanbrengen of verbreden van fietssuggestiestroken en het versmallen van de verharding van 7,5 naar 6,5 meter aan de orde gekomen. Ook is de provincie gevraagd om de snelheid te meten. "De resultaten dienen dan als basis voor een toekomstig wegontwerp." De reconstructie moet vóór 2020 afgerond zijn.